Ναι Ελληνες, προκριθήκαμε

Το πάθος και η ψυχή των Ελλήνων και πάλι θριάμβευσε στη Βαρσοβία. Η Εθνική ομάδα νίκησε 1-0 τη Ρωσία και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Euro 2012! Το χρυσό γκολ έβαλε ο αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.
Η Ελλάδα πέταξε έξω τους Ρώσους, οι οποίοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους, αφού η Τσεχία νίκησε 1-0 την Πολωνία και συνεχίζει αυτή στην προημιτελική φάση, με την πρώτη θέση του ομίλου.

Ο Γιώργος Καραγκούνης, η ψυχάρα, ο αρχηγός της εθνικής, κέρασε όλους τους Ελληνες για τις 120 συμμετοχές που συμπλήρωσε στο αποψινό ματς, σκοράροντας στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και δίνοντας στην εθνική την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Κι όμως, ο Καραγκούνης δεν θα αγωνιστεί στον προημιτελικό, αφού είδε δεύτερη κιτρινη κάρτα από τον Σουηδό διαιτητή Ερικσον, όταν φάνηκε να ανατράπεται από τον Ινάσεβιτς σην περιοχή! Ο Ερικσον όμως, είδε θέατρο...

Το πάθος ήταν το χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας που πάλεψε και άξιζε πέρα για πέρα αυτή την πρόκριση. Η ουσία είναι μία. Ο Σάντος και τα παιδιά της εθνικής, τήρησαν την υποσχεση τους και συνεχίζουν στο Euro. Κι εμείς τους χειροκροτούμε και τους περιμένουμε για το επόμενο μεγάλο βράδυ που ΄θα μας προσφέρουν.

Οι Ρώσοι μπορεί να είχαν την κατοχή, να έλεγχαν την κυκλοφορία, όμως, εκτός από τη φάση του 10', στην προβολή του Αρσάβιν που εξουδετέρωσε ο Σηφάκης, δεν πάτησαν περιοχή και οι φάσεις που είχαν ήταν σουτ από μακρυά.

Στο β' μέρος, το σκηνικό ήταν το ίδιο, αλλά έτσι κι αλλιώς, αν αναζητήσουμε μία φάση που αξίζει να σημειωθεί, είναι το δοκάρι που είχε ο Τζαβέλλας, σε απ' ευθείας εκτέλεση φουλ στο 70'.

Σε όλο αυτό το διάστημα, η εθνική κρατούσε τους Ρώσους έξω από την περιοχή και η μοναδική στιγμή που απειλήθηκε, ήταν στο 84' όταν η κεφαλιά του Τζαγκόεφ πέρασε λίγο άουτ.

Διαιτητής: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία)

Κίτρινες: Καραγκούνης, Χολέμπας – Ανιούκοφ, Ζιρκόφ, Τζαγκόεφ, Πογκρέμπνιακ

Ελλάδα: Σηφάκης, Τοροσίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης (66' Μάκος), Σαλπιγγίδης (82' Νίνης), Σαμαράς, Γκέκας (64' Χολέμπας).

Ρωσία: Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ (81' Ιζμάιλοφ), Ζιρκόφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Γκλουσάκοφ (71' Πογκρέμπνιακ), Σιρόκοφ, Ντενίσοφ, Αρσάβιν, Τζαγκόεφ, Κερζάκοφ (46' Παβλιουτσένκο). 


 πηγη  http://www.tanea.gr/



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια