Μόλις 168 δολάρια κοστίζει στην Apple το νέο iPhone 5

Το νέο iPhone 5 θα είναι το ακριβότερο iPhone που κυκλοφόρησε ποτέ όπως δείχνουν τα πρώτα δείγματα στις τιμές στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Ωστόσο το κόστος του νέου iPhone 5 είναι κι αυτό μεγαλύτερο σε σχέση με το κόστος των προηγούμενων μοντέλων της συσκευής.

Επίσημα η Apple δεν έχει αναφέρει ποτέ το πραγματικό κόστος κατασκευής του νέου iPhone όπως άλλωστε και καμία άλλη εταιρεία. Σύμφωνα με υπολογισμούς όμως το κόστος κατασκευής του νέου iPhone 5 ανέρχεται στα 168 δολάρια ανά συσκευή.

Από τα εξαρτήματα που συνθέτουν το νέο IPhone 5, το πιο ακριβό είναι ο καινούργιος επεξεργαστής Α6 του οποίου η τιμή βρίσκεται γύρω στα 28 δολάρια.

Το iPhone 5 κοστίζει περίπου 168 δολάρια τη στιγμή που το παλαιότερο μοντέλο, το iPhone 4S κόστιζε 132.5 δολάρια και το iPhone 4 112 δολάρια.

Οι τιμές αυτές ανταποκρίνονται μόνο στο κόστος των εξαρτημάτων που έχει πάνω η συσκευή και όχι σε άλλα κόστη.









Πέρα από τα εξαρτήματα που κοστίζουν στην Apple 168 δολάρια, δηλαδή στον επεξεργαστή, την κάμερα, τις μνήμες, το πλαίσιο, υπάρχουν επιπλέον κόστη για τη συναρμολόγηση της συσκευής.

Επίσης υπάρχουν κόστη στο σχεδιασμό, στην ανάπτυξη, στο τμήμα έρευνας και φυσικά στο τμήμα marketing, στη διανομή και στη διάθεση στα καταστήματα που δεν συνυπολογίζονται στο αρχικό κόστος των 168 δολαρίων.

Επιμέλεια: Σίμος Κοσμετάτος
πήγη http://www.e-go.gr/tech/article.asp?catid=17290&subid=2&pubid=129153238

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια