Οδηγός για ασφαλείς αγορές από το internet

Οι online αγορές έχουν γίνει πλέον κομμάτι της ζωής μας, αν και στην Ελλάδα είμαστε λίγο πίσω ακόμη σε αυτόν τον τομέα κυρίως λόγω του φόβου που υπάρχει για το πως μπορεί να πραγματοποιηθεί μια αγορά με ασφάλεια. Έχοντας μεγάλη πείρα σε online αγοροπωλησίες αποφάσισα να φτιάξω αυτόν τον οδηγό που περιλαμβάνει κάποιους απλούς κανόνες τους οποίους αν ακολουθείτε με ευλάβεια δεν υπάρχει περίπτωση να χάσετε τα χρήματα σας.

Κανόνας 1
Αγοράστε από επώνυμο κατάστημα. Το κατάστημα το οποίο θα εμπιστευτούμε για την αγορά μας πρέπει να έχει όσον το δυνατόν καλύτερες κριτικές. Αυτό είναι πολύ συμαντικό κυρίως για την εγγύηση μιας και όσον αφορά την εγγύηση βασιζόμαστε στην υπευθυνότητα του καταστήματος
Πως βρίσκω τα "καλά" καταστήματα;
 Κάνοντας αναζήτηση στο internet,βλέποντας πόσα άτομα ακολουθούν τα καταστήματα αυτά στα social media (όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο) ή ψάχνοντας σε forum
Κανόνας 2
Πληρώνουμε πάντα με paypall γιατί είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για online αγορές μιας και προσφέρει την υπηρεσία dispute με την οποία σε περίπτωση που δεν παραλάβουμε το σωστό προϊόν ή δεν παραλάβουμε τίποτα το paypall αναλαμβάνει να μας επιστρέψει τα χρήματα μας (η μόνη περίπτωση που δεν πληρώνουμε με paypall είναι οι αγορές από το alibaba και το aliexpress οπού χρησιμοποιούμε το σύστημα alipay)
Κανόνας 3
Κάνουμε έρευνα αγοράς
Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε 1ον ότι θα αγοράσουμε αυτό που θέλουμε και 2ον ότι θα το αγοράσουμε στην σωστή τιμή.
Πολλές φορές οι πωλητές αλλάζουν τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος προκειμένου να το πουλήσουν π.χ ένα κινητό με 1 gb ram μπορεί να παρουσιάζετε από κάποιο πωλητή με 2gb ram ,αν κάνουμε αναζήτηση το όνομα του μοντέλου θα μπορέσουμε να δούμε την αλήθεια.
Κανόνας 4
Δεν αγοράζουμε κάτι με εξωπραγματικά καλύτερη τιμή πχ αν ένα κινητό πωλείται 100-120 ευρώ δεν το αγοράζουμε αν κάποιος το πουλάει 50 ευρώ γιατί κατά πάσα πιθανότητα μας κοροϊδεύει.
Κανόνας 5
Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας. Στο internet μια κακή κριτική μπορεί να αποβεί καταστροφική για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για αυτόν τον λόγο τα καλά καταστήματα φροντίζουν να ικανοποιούν τους πελάτες τους.
Αυτό είναι το 1ο μέρος του οδηγού για ασφαλείς αγορές από το internet αν θέλετε να γράφουμε και άλλα τέτοια άρθρα γράψτε μας ένα σχόλιο
Συντάκτης: Γιώργος Νίκου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια