Προσοχή !!! Νέος ιός εξαπλώνετε μέσω Facebook, προειδοποιεί η δίωξη ηλ εγκλήματος.

H ΕΛΑΣ προειδοποιεί για την ύπαρξη ενός νέου ιού που εξαπλώνετε κυρίως μέσο facebook,
συγκεκριμένα σας εμφανίζει μια ανάρτηση πορνογραφικού υλικού η οποία έχει γίνει από έναν φίλο, σε αυτήν την ανάρτηση είναι taggαρισμένοι εκτός από εσάς και άλλοι φίλοι συνήθως 15-20 η εν λόγω ανάρτηση είναι ένα πορνογραφικό video αν πατήσετε πάνω του θα παρακολουθήσετε τα πρώτα δευτερόλεπτα και έπειτα το video θα σταματήσει και θα σας ζητήσει αναβάθμιση του flash player αν κάνετε το λάθος και κατεβάσετε το αρχείο ο υπολογιστής σας θα μολυνθεί και οι hacker θα έχουν πρόσβαση στο σύστημα σας και τους κωδικούς σας
.Σε περίπτωση που μολυνθήκατε πρέπει να αλλάξετε αμέσως κωδικούς σε όλες τις υπηρεσίες (social media,mails και σε ιδικά υπηρεσίες που σχετίζονται με διακίνηση χρημάτων paypall,alipay κτλ). Η αλλαγή κωδικών πρέπει να γίνει από άλλον υπολογιστή.Στον μολυσμένο υπολογιστή πρέπει να γίνει format ή έστω μια καλή σάρωση με antivirus.
Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα ακόλουθα ελάχιστα μέτρα προστασίας:
 – Να μην πατάνε σε αναρτήσεις με περίεργο περιεχόμενο ή αναρτήσεις οι οποίες δεν εμφανίζεται να οδηγούν σε κάποια γνωστή ιστοσελίδα.
 – Από τις ρυθμίσεις ασφαλείας του «Facebook» να ενεργοποιήσουν την επιλογή στην οποία δεν θα μπορεί κάποιος να  τους προσθέσει με ετικέτα ( tag ) χωρίς να το εγκρίνουν.
 – Να χρησιμοποιούν εφαρμογές ασφαλείας, όπως λογισμικό Antivirus, το οποίο θα πρέπει να είναι πάντοτε ενημερωμένο. 
– Να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή τους. Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα ακόλουθα ελάχιστα μέτρα προστασίας:
 – Να μην πατάνε σε αναρτήσεις με περίεργο περιεχόμενο ή αναρτήσεις οι οποίες δεν εμφανίζεται να οδηγούν σε κάποια γνωστή ιστοσελίδα.
– Από τις ρυθμίσεις ασφαλείας του «Facebook» να ενεργοποιήσουν την επιλογή στην οποία δεν θα μπορεί κάποιος να  τους προσθέσει με ετικέτα ( tag ) χωρίς να το εγκρίνουν.
– Να χρησιμοποιούν εφαρμογές ασφαλείας, όπως λογισμικό Antivirus, το οποίο θα πρέπει να είναι πάντοτε ενημερωμένο.
– Να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή τους. Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλεφωνικά στο: 111 88 Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr".
Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: 
Τηλεφωνικά στο: 111 88  ή 
στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr".


πηγή www.dikaiologitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια