Δοκιμάζουμε το Ecoo EO4.To πανίσχυρο smartphone των 116 ευρώ.

Τους τελευταίους 2 μήνες δουλεύω το Ecoo EO4 το κρυφό διαμάντι της άγνωστης στους πολλούς Κινεζικής εταιρίας, πλέον έχω ολοκληρωμένη άποψη και μπορώ να κάνω ένα πλήρες και αντικειμενικό review.

Το μικροσκοπικό κουτί περιλαμβάνει το κινητό έναν σύντομο οδηγό (τζάμπα σπατάλη χαρτιού) και τον usb φορτιστή. Με στεναχώρησε λίγο η απουσία ακουστικών αλλά οκ στην τελική 120 ευρώ έδωσα.
Η συσκευή είναι κατασκευασμένη εξολοκλήρου από πλαστικό αλλά ξεγελάει το πλαϊνό frame το οποίο δίνει την εντύπωση μετάλλου. Η ποιότητα κατασκευής είναι άνω του μετρίου χωρίς να είναι τίποτα το ιδιαίτερο αλλά και χωρίς να είναι "πλαστικούρα". Το Ecoo E04 κυκλοφορεί σε 2 χρώματά  μπλε και  άσπρο. Εγώ  προτίμησα το μπλε με την ροζ λεπτομέρεια στην κάμερα η  οποία ισορροπεί ανάμεσα στην καγκουριά και το στυλ. 


Τεχνικά χαρακτηριστικά 

Το μεγάλο όπλο αυτής της συσκευής είναι τα τεχνικά της χαρακτηριστικά της τα οποία πολύ δύσκολα μπορεί να βρει κανείς σε συσκευή αυτής της τιμής. Ο επεξεργαστής είναι ο οκταπύρηνος MTK6752 της MediaTek χρονισμένος στο 1,7ghz ο οποίος δεν είναι ο top επεξεργαστής αλλά είναι αρκετά καλός και θα σας παρέχει απροβληματιστη λειτουργία χωρίς κολλήματα και ο οποίος είναι καλύτερος από τον MediaTek MT6735A (1,3ghz) τον οποίον χρησιμοποιούν τα περισσότερα μοντέλα αυτής της τιμής . Εκεί που  το Ecoo EO4 δίνει τα ρέστα του είναι η μνήμη ram η οποία είναι 3gb ! και δεν γεμίζει (σχεδόν) με τίποτα. Κατά τα άλλα έχει οθόνη 5,5 ιντσών ανάλυσης full hd με ικανοποιητικά χρώματα και μέτρια φωτεινότητα η οποία όμως έχει για πρωινό όλα τα κινητά των 120 ευρώ.Η μπαταρία είναι μόλις 2500 mAh γεγονός που ίσως και να είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα της συσκευής αλλά θα μιλήσουμε για αυτήν εκτενώς στο τέλος. Το ηχείο είναι μονοφωνικό και θα το χαρακτήριζα μέτριο τόσο ποιοτικά όσο και από άποψη έντασης. Η συσκευή υποστηρίζει 2 κάρτες sim και συμβατότητα με δίκτυα 4G.H ενσωματωμένη μνήμη της συσκευής είναι 16 gb αν και αυτό δεν αποτελεί περιορισμό μιας και μπορείτε να επεκτείνετε την μνήμη σας με μια κάρτα micro sd.Η συσκευή έχει και fingerprint scanner το οποίο όμως είναι μέτριο.

Αναλυτικά
Επεξεργαστής MediaTek MTK6752 trueoctacore 1,69ghz
Ram 3gb
Κάμερα 16mp πίσω (13mp φακός) με led flash και 8mp selfie camera
Οθόνη 5,5 ιντσών lcd ανάλυσης full hd (1920x1080)
Μνήμη 16gb και υποδοχή για κάρτες sd
Λογισμικό Android 5
Μπαταρία 2500mAh αποσπώμενη
Extra Hotknot,dual sim,fingerprint scanner



Κάμερα 
 



Για την κάμερα είχα δεν είχα ακούσει και τα καλύτερα λόγια μιας και ο οικονομικός φακός της omnivision δεν υπόσχεται και πολλά. Παρόλα αυτά εγώ θα την χαρακτήριζα ικανοποιητική, ο φακός που επέλεξε η Ecoo είναι ο Omnivision OV13850 στα 13mp .Σε χαμηλό  φωτισμό τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλά αλλά το flash βελτιώνει κάπως την κατάσταση. Πάντως οι φωτογραφίες κάποιες φορές έχουν αρκετό θόρυβο.Το video αν και full hd είναι κακό.Η μπροστινή κάμερα για selfies είναι 8mp και είναι πολύ καλή.
Δείτε δείγματα φωτογραφιών σε πλήρη ανάλυση και διάφορες συνθήκες φωτισμού εδώ 
Δείγμα Video (επιλέξτε full hd 1080p)


Αρνητικά 
Δυστυχώς δεν είναι όλα ρόδινα όσον αφορά το Εcoo EO4 τα αρνητικά που έχω παρατηρήσει από την χρήση της συσκευής είναι η υπερθέρμανση της συσκευής καθώς ύστερα από κάποια ώρα χρήσης η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τους 65 βαθμούς Κελσίου. Eνα ακόμη αρνητικό είναι η αυτονομία καθώς η μπαταρία χωρητικότητας 2500mAh με σκληρή χρήση θα χρειαστεί και δεύτερη φόρτιση μέσα στην μέρα. Πάντως μπορείτε να βρείτε στο internet με λίγα χρήματα μεγαλύτερη μπαταρία (3000mAh) η οποία πιθανώς θα λύνει το πρόβλημα. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε ένα power bank. (Power banks για όλες τις τσέπες.)

Η Ecoo έχει κυκλοφορήσει και την δική της smartcase η οποία θυμίζει έντονα αυτές τις LG. Η smartcase δεν έρχεται μαζί με την συσκευή αλλά μπορείτε να την αγοράσετε ξεχωριστά. Εγώ πάντως την βρίσκω πολύ βολική και όμορφη.

Antutu
Στο γνωστό benchmark πρόγραμμά η συσκευή μου με Android 5 τα πήγε περίφημα σκοράροντας 45447 πόντους (όσους σκόραρε και το Lg g3 μου με την εργοστασιακή 5αρα).



Στα θετικά της υπόθεσης οι πολλές custom roms που κυκλοφορούν στο internet αν και οι περισσότερες έχουν θέματα.
Hotknot H συσκευή υποστηρίζει και Hotknot το οποίο είναι παρόμοιο με το NFC αλλά είναι συμβατό με επεξεργαστές της MediaTek


Εν κατακλείδι 



Aξίζει το Ecoo Eo4;
Σίγουρα ναι. 
Ζητάει λίγα και προσφέρει πολλά. Σίγουρα θα μπορούσε να ήταν καλύτερο σε κάποιους τομείς (μπαταρία,ηχείο,κάμερα) αλλά για τα χρήματα που ζητάει είναι ένα εξαιρετικό τηλέφωνο με όμορφο design,καλή οθόνη και άπλετη ram.
To Εcoo Eo4 μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ με 116 ευρώ+δωρεάν μεταφορικά 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια