Δοκιμάζουμε την απόλυτη value for money action camera της αγοράς

Τα τελευταία χρόνια οι action cameras κερδίζουν συνεχώς έδαφος αφού αποτελούν μια πολύ καλή compact λύση για φωτογραφίες και video. Σε έναν τομέα όπου η Hero με τις gopro είναι ο κυρίαρχος ολοένα και περισσότεροι Κινέζοι κατασκευαστές παρουσιάζουν τις δικές τους εναλλακτικές οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις προσφέρουν πολύ ικανοποιητική ποιότητα σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε την Eken H9 μια από τις πιο δημοφιλείς action cameras που μπορεί να βρει κανείς στην Κίνα.



Η εταιρία
Πίσω από την Η9 βρίσκετε η Eken η οποία είναι άγνωστη στους περισσότερους αλλά φαίνεται να είναι μια σοβαρή εταιρία η οποία ασχολείται μόνο με action cameras και drones

H κάμερα
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Η Eken H9 τραβάει video 4Κ στα 10fps (δώρον αδορο) 2.7Κ στα 15fps Full HD στα 30/60 fps (πολύ καλό) και HD 720p στα 60/120 fps,τραβάει φωτογραφίες με μέγιστη ανάλυση στα 12 mp, έχει ευρυγώνιο φακό στις 170 μοίρες (πολύ σημαντικό) έχει wifi για σύνδεση με smartphone έχει οθόνη 2 ιντσών , μπαταρία 960mAh και είναι αδιάβροχη σε βάθος έως 30m χάρη στην αδιάβροχη plexi glass θήκη

Σχεδίαση
Η Eken δεν πολύκουράστηκε όσον αφορά τον σχεδιασμό της κάμερας μιας και εξωτερικά είναι σχεδόν ίδια με τις κάμερες της Hero. H H9 έρχεται σε 9 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς (εγώ την προτίμησα σε γαλάζιο-μαύρο). To βάρος της κάμερας μαζί με την μπαταρία είναι μόλις 64 γραμμάρια και το μέγεθος 59.3x24.6x41.1mm.

Ποιότητα video
Η ποιότητα video είναι πολύ καλή, τα χρώματα ολοζώντανα και το μικρόφωνο αρκετά καλό.Για καλύτερα αποτελέσματα ρυθμίζουμε την κάμερα στην ανάλυση full hd και στα 60 fps μιας και στο 4Κ και 2,7Κ το αποτέλεσμα δεν είναι ιδιαιτέρα καλό λόγο πολύ μικρού fps (FPS= frames per second=καρέ/δευτερόλεπτο) μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι η δυνατότητα να τραβάει video 720p στα 120fps το οποίο μας επιτρέπει να τραβάμε slow motion videos.Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ανταποκρίνεται μέτρια αλλά γενικά οι action cameras δεν φτιάχτηκαν για αυτόν τον σκοπό
Δείγματα video

4K στα 10 fps

2.7K στα 15fps


full hd στα 60fps




Φωτογραφίες
Οι ποιότητα των φωτογραφιών είναι αρκετά καλή και θα ικανοποιήσει τον μέσο χρήστη πάντως μην περιμένετε να αντικαταστήσετε την DSLR κάμερα σας με την Eken H9
πλήρες δείγμα φωτογραφιών

 

Δείτε πλήρες αρχείο φωτογραφιών εδώ

Φακός
Η action camera μας χρησιμοποιεί τον φακό 6350 OV4689 της Omnivision με ευρυγώνιο φακό στις 170 μοίρες ο οποίος δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αποτύπωση extreme sports και τοπίων. Για τον σταθεροποιητή όσο και αν έψαξα δεν κατάφερα να βρω πληροφορίες.

Παρελκόμενα
Εδώ η Eken δίνει ρέστα καθώς στο πακέτο συμπεριλαμβάνει όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ Τα οποία είναι (αδιάβροχη θήκη,πιαστράκια για ποδήλατο και κράνη, υποδοχή για σύνδεση σε τρίποδο ,και πολλά άλλα πλαστικά που δεν θα καταλάβουμε ποτέ τι κάνουν, στην συσκευή επίσης συμπεριλαμβάνεται φορτιστής και μια μπαταρία (με 2,5 ευρώ έξτρα μπορείτε να αγοράσετε και 2η μπαταρία)

Το App
Η Eken H9 έχει wifi για σύνδεση με android/ios συσκευές αυτό γίνετε με το app Ez iCam το οποίο στην συσκευή μου (Ecoo  EO4) δούλεψε απροβλημάτιστα και χωρίς κολλήματα.

Τα +
Πολύ καλή ποιότητα video/φωτογραφιών
wifi
ικανοποιητική αυτονομία
οικονομική τιμή
Πληθώρα αξεσουάρ στην συσκευασία
Ευρυγώνιος φακός
καλό μικρόφωνο
Λήψη slow motion video

Tα -
Πολύ λίγα FPS στα 4Κ και 2.7Κ
Μέτρια ποιότητα πλαστικών αξεσουάρ
Μετά από πολύωρη χρήση η κάμερα υπερθερμαίνεται


Εν κατακλείδι
Η Eken Η9 αποτελεί ίσως την καλύτερη λύση για όποιον θέλει μια καλή Action camera με λιγότερα από 50 ευρώ η οποία θα παίζει στα ίσα κάμερες με διπλάσια ή και τριπλάσια αξία.
Την Eken Η9 μπορείτε να την βρείτε στο Gearbest με τιμή 35 ευρώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια