Αποκαλυπτήρια του iPhone 5

Μεγαλύτερη οθόνη 4 ιντσών και μακρόστενο σχήμα, λόγω της αναλογίας διαστάσεων 16:9, έχει το iPhone έκτης γενιάς που ανακοίνωσε χθες η Apple σε εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο. Με πάχος μόλις 7,6 χιλιοστά και βάρος 112 γραμμάρια, είναι το πιο λεπτό και ελαφρύ μοντέλο που κατασκεύασε ποτέ η εταιρεία. Και, παρόλο που δεν ενσωματώνει κάποια πρωτοποριακή τεχνολογία, συγκριτικά με το iPhone 4S, είναι αναβαθμισμένο ως προς όλες τις τεχνικές προδιαγραφές του.



Έτσι, η 4 ιντσών Retina οθόνη του έχει 40% καλύτερη πιστότητα στην απόδοση των χρωμάτων και υποστηρίζει ανάλυση 1136 x 640 pixel, με συνέπεια να «χωράει» περισσότερα εικονίδια. Παράλληλα, οι αισθητήρες αφής είναι ενσωματωμένοι στο πάνελ, με συνέπεια η οθόνη «να είναι η πιο αξιόπιστη μέχρι σήμερα στον χειρισμό με το άγγιγμα των δακτύλων», σύμφωνα με την εταιρεία. Το κινητό θα μπορεί επίσης να συνδεθεί σε ασύρματα δίκτυα τέταρτης γενιάς (LTE), σε όσες χώρες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας διαθέτουν τέτοια δίκτυα, ενώ διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία, που του παρέχει περισσότερη αυτονομία. Η Apple υποστηρίζει πως μία φόρτιση επαρκεί για 10 ώρες «σερφαρίσματος» μέσω Wi-Fi και για 225 ώρες σε κατάσταση αναμονής, επιδόσεις πραγματικά εντυπωσιακές.

Οι επιδόσεις αυτές οφείλονται εν μέρει και στον καινούριο επεξεργαστή με τον οποίο είναι εξοπλισμένο το smartphone ο οποίος, συγκριτικά με τη CPU του iPhone 4S, έχει μικρότερο κατά 22% μικρότερο μέγεθος και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Επιπλέον, το νέο τσιπ εξασφαλίζει στο κινητό διπλάσια επεξεργαστική ισχύ και διπλάσια ταχύτητα στην απόδοση γραφικών

Αν και η κάμερα του νέου iPhone συνεχίζει να έχει ανάλυση 8 megapixel, είναι λεπτότερη και κατά 40% ταχύτερη από αυτήν του προκατόχου του. Η κάμερα μπορεί να καταγράφει πανοραμικές εικόνες και να τραβά φωτογραφίες ενώ ταυτόχρονα λαμβάνει βίντεο – με την ανάλυση του βίντεο να φτάνει μέχρι 1920×1080 pixel (Full HD). Αναβαθμισμένη είναι επίσης και η δεύτερη κάμερα που βρίσκεται στην πρόσοψη για βιντεοκλήσεις, η οποία τώρα υποστηρίζει ανάλυση HD.

Διαφορετική θα είναι όμως και υποδοχή σύνδεσης του τηλεφώνου με τα περιφερειακά, η οποία εξασφαλίζει μεγαλύτερες ταχύτητες στην ενσύρματη ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στο smartphone και τις συσκευές με τις οποίες συνδέεται. Για τα παλιότερα iPhone και περιφερειακά, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει ειδικούς αντάπτορες που θα εξασφαλίζουν συμβατότητα.

Το νέο iPhone θα κυκλοφορήσει στις 21 Σεπτεμβρίου, αρχικά σε Αγγλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδά, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται μερικές εβδομάδες αργότερα. Θα λανσαριστεί με τη νέα έκδοση iOS 6 του λειτουργικού της Apple, η οποία από τις 19 Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμη για αναβάθμιση και για τα προγενέστερα iPhone όπως και για τα iPad και το iPod Touch.

Στην εκδήλωση, η Apple αποκάλυψε επίσης δύο καινούρια μοντέλα iPod Touch και iPod Nano. Με εξελιγμένο ντιζάιν, το νέο iPod Touch θα διαθέτει την ίδια οθόνη με το iPhone 5, αναβαθμισμένη αυτονομία και βελτιωμένες κάμερες, ενώ θα υποστηρίζει το Siri, τον «ψηφιακό βοηθό» που η εταιρεία εισήγαγε για πρώτη φορά στο iPhone 4S. Το iPod Nano θα είναι εξοπλισμένο με μεγαλύτερη οθόνη, 2,5 ιντσών, δέκτη FM και θα μπορεί να συνδεθεί ασύρματα με περιφερειακά μέσω Bluetooth.


πηγή http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathworld_1_13/09/2012_461058

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια