Τίτλοι τέλους για τη Nokia Ελλάδος

Ένας ακόμη κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων ετοιμάζεται να κλείσει το τοπικό γραφείο που διατηρεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τέλος του έτους το γραφείο της Nokia στην Ελλάδα πρόκειται να σταματήσει τη λειτουργία του στο πλαίσιο μίας μεγάλης διοικητικής αναδιοργάνωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη φινλανδική εταιρεία.Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, στην Ευρώπη, πέραν από ορισμένες μεγάλες χώρες (π.χ. Βρετανία, Ιταλία, Γερμανία, κ.ά.), θα υπάρχουν δύο “μεγάλες” περιφέρειες: η μία θα καλύπτει την υπόλοιπη δυτική Ευρώπη και η δεύτερη την κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Στη δεύτερη, η οποία θα έχει έδρα τη Βουδαπέστη, θα υπάγεται και η Ελλάδα.


Το κλείσιμο του ελληνικού γραφείου δεν σχετίζεται ούτε με την οικονομική κρίση ούτε με την πορεία των πωλήσεων στην τοπική αγορά, όπου η Nokia είχε αρχίσει τους τελευταίους μήνες να παρουσιάζει ανοδική πορεία. Οι υπάρχουσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα μερίδιο 33% όσον αφορά στα τεμάχια και 25% με βάση την αξία των πωλήσεων.

Στο τοπικό γραφείο της Nokia εργάζονται 12 άτομα, αρκετά από τα οποία αναμένεται να τους προταθούν θέσεις σε άλλες χώρες.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί πως ακριβώς θα διαμορφωθεί το μοντέλο διανομής των προϊόντων της Nokia στην ελληνική αγορά. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν απευθείας σχέσεις με τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ενώ στο υπόλοιπο δίκτυο πωλήσεων τις μεν συσκευές διανέμει η Enet -Logicom, τα δε αξεσουάρ η Tech4U.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα διέκοψε τη λειτουργία του τοπικού γραφείου της και η Motorola Mobility, η οποία, επίσης, προχώρησε σε διοικητική αναδιάρθρωση. Η διαφορά με τη Nokia είναι πως η Motorola θα δώσει σχεδόν αποκλειστικά έμφαση στις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές.
πηγή http://www.deasy.gr/fresh-fish/4747,Titloi_teloys_gia_th_Nokia_Ellados.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια