Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά το διαδίκτυο ?

Σήμερα θα θίξω ένα πολύ σημαντικό κατά την άποψή μου θέμα.
Πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει το Διαδίκτυο.
Και εννοώ επικίνδυνο όχι μόνο από άποψης να παρασύρει τον άνθρωπο σε λάθος μονοπάτια αλλά και κατά πόσο το διαδίκτυο συνέβαλε στην οικονομική κρίση που πλήττει όλον τον πλανήτη.
Το διαδίκτυο επεκτάθηκε την τελευταία εικοσαετία.
Μετά το 2000 καθιερώθηκε σε βαθμό  ώστε να θεωρείτε σήμερα βασική ανάγκη του ανθρώπου όπως πχ το ρεύμα και το νερό
Το διαδίκτυο μεγάλωσε ξέφυγε από κάθε έλεγχο και πλέον το διαδίκτυο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες.
Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα των όσων λέω είναι η περίπτωση του bitcoin του πλέον επιτυχημένου διαδικτυακού νομίσματός στην ιστορία , με το bitcoin και με όλα τα εικονικά νομίσματα ο αγοραστής μπορεί να αγοράσει προϊόντα από χιλιάδες εταιρίες. Το κακό με τα συγκεκριμένα νομίσματα είναι
Το γεγονός ότι χαρακτηρίζονται από πολύ μεγάλη αστάθεια  (το bitcoin στις αρχές του 2010 άξιζε πέντε σεντς ανα νόμισμα και πλέον έχει φτάσει να αξίζει πάνω από 45 δολάρια)
Σκεφτείτε , ένα νόμισμα που έχει τόσο μεγάλη αστάθεια τι μπορεί να προκαλέσει πως μπορούν να χαθούν  χρήματα .Φανταστείτε να είχατε μια επιχείρηση που πουλά με κάποιο διαδικτυακό νόμισμα πχ με bitcoin .Λόγο της μεγάλης μεταβολής στην αξία μπορεί σε μια πιθανή κρίση του bitcoin να καταστρέψει χιλιάδες εταιρίες.σε μηδενικό χρόνο.
Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα του διαδικτύου είναι η διακίνηση χρήματος χωρίς να παρέχονται προϊόντα αλλά με την παροχή υπηρεσιών.
Στο Internet το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Παράδειγμα η διαφήμιση όπου η Google έχει πάνω απι το 90% της συνολικής διαφήμισης στο διαδίκτυο.
Το διαδίκτυο είναι πολύ δυνατό εργαλείο στα χέρια των ανθρώπων αλλά πιστεύω πως θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί κατά τη χρήση του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια