Τραπεζική αργία: Τι ισχύει για ηλεκτρονικές αγορές και πληρωμές.

Στις 3 π.μ. τα ξημερώματα εκδόθηκε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία η χρονική περίοδος από 28 Ιουνίου έως και 6 Ιουλίου κηρύσσεται τραπεζική αργία. Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές εντός της χώρας δεν θα επηρεαστούν (συναλλαγές με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, web banking, phone banking. Οι προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards) μπορούν να χρησιμοποιούνται μέχρι το όριο, που υπήρχε, πριν την έναρξη της τραπεζικής αργίας, δεν μπορούν να φορτιστούν εκ νέου.
 Συγκεντρώσαμε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που αφορούν τις ηλεκτρονικές αγορές και πληρωμές. 
Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική ή τη χρεωστική μου κάρτα για να κάνω αγορές στο ίντερνετ; 
Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα που διατηρούν λογαριασμό σε Ελληνική τράπεζα. 
 Θα μπορώ να πληρώσω με προπληρωμένη κάρτα (pre-paid); 
Οι πληρωμές με προπληρωμένες κάρτες θα γίνονται μέχρι το όριο που είχαν πριν την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι προπληρωμένες κάρτες δεν μπορούν να επαναφορτιστούν, και δεν θα εκδίδονται νέες. 
 Θα μπορώ να μεταφέρω χρήματα μέσω ίντερνετ/web banking, ή διά της τηλεφωνίας (phone banking κλπ); 
Μεταφορές χρημάτων μέσω ίντερνετ ή τηλεφώνου θα γίνονται κανονικά εφόσον ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρονται τα χρήματα είναι στην Ελλάδα. 
Θα μπορώ να κάνω πληρωμές μέσω ίντερνετ/web banking, ή διά της τηλεφωνίας (phone banking κλπ); Πληρωμές μέσω ίντερνετ ή τηλεφώνου θα γίνονται κανονικά και απεριόριστα εφόσον ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρονται τα χρήματα είναι στην Ελλάδα.


πηγή http://techblog.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια