Τρόποι για να αυξήσεις την αυτονομία της μπαταρίας του laptop σου.

Πλέον οι περισσότεροι χρήστες Η/Υ έχουν στραφεί στα laptop καθώς η φορητότητα που προσφέρουν είναι πολύ σημαντική και παρόλο που σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών έχουν ανέβει πάρα πολύ η μικρή αυτονομία της μπαταρίας είναι ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και τα σύγχρονα laptop σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς μπορείτε να αυξήστε ελαφρός τον χρόνο αποφόρτισης της μπαταρίας


1 Μειώστε την φωτεινότητα της οθόνης

Είναι η πιο απλή και προφανής λύση για μεγαλύτερη αυτονομία η οθόνη σπαταλά περίπου το 35-40% της συνολικής ενέργειας τoυ φορητού μας υπολογιστή χαμηλώνοντας την ένταση της φωτεινότητας μπορείτε να κερδίσετε χρόνο. Κάποια laptop έχουν και λειτουργία ECO στην οποία παρέχονται οι βέλτιστες ρυθμίσεις.

2 Ελένξτε ποιες είναι οι πιο ενεργοβόρες εφαρμογές

Μέσο του εργαλείου "Χρήση μπαταρίας ανά εφαρμογή" που μπορείτε να βρείτε στην διαδρομή Ρυθμίσεις > Σύστημα > Μπαταρία στα Windows 10 μπορείτε να βλέπετε ακριβώς πόσο % της μπαταρίας σας καταναλώνει κάθε εφαρμογή και να αποφεύγετε κάποιες που ίσως δεν χρειάζεστε ή να της αντικαταστήσετε με άλλες που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια

3 Απενεργοποιήστε το WIFI και το Bluetooth οταν δεν τα χρησιμοποιείτε

Έτσι θα γλιτώσετε λίγη ακόμα ενέργεια ειδικά αν η συσκευή σας χρησιμοποιεί κάποιο παλιό πρότυπο συνδεσιμότητα

4 Βγάζετε την μπαταρία όταν δεν την χρησιμοποιείτε

Λόγω της μικρής υπερφόρτισης που γίνεται όταν έχουμε την μπαταρία μας πάνω στο laptop και είναι πλήρως φορτισμένη μειώνεται η ζωή της μπαταρίας. οπότε αν δουλεύουμε με το laptop στο σπίτι καλό είναι να βγάζαμε την μπαταρία από το laptop. Αυτό βέβαια συνεπάγεται άλλους κινδύνους σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.
Πάντως αν θέλετε να αφαιρέσετε την μπαταρία από το laptop σας φροντίστε πριν το κάνετε να είναι φορτισμένη κατά τουλάχιστον 30-40 % καθώς αυτή η λεπτομέρεια θα ελαχιστοποιήσει κι άλλο την φθορά της μπαταρίας.

Για περισσότερα άρθρα, οδηγούς αγορών, reviews και πολλές προσφορές κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια