Αποχωρεί από την ελληνική αγορά η Sony Pictures

Το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους θα αποχωρήσει από την ελληνική αγορά η θυγατρική της αμερικανικής Sony Pictures Entertainment, σταματώντας με αυτόν τον τρόπο κάθε δραστηριότητα στον ελλαδικό χώρο. Μετά το κλείσιμό της, θα εκχωρήσει σε άλλη εταιρία τα δικαιώματα των παραγωγών ταινιών που διακινούσε, όπως οι παραγωγές της μητρικής Sony Pictures, της Universal Pictures, αλλά και της Walt Disney Studios. Ο λόγος για τον οποίο η μεγαλύτερη ξένη επιχείρηση στον τομές διανομής κινηματογραφικών παραγωγών και ταινιών DVD, Sony Pictures Entertainment Hellas, πήρε την απόφαση να αποχωρήσει, είναι η ραγδαία μείωση των δραστηριοτήτων της εταιρίας την τελευταία διετία. Η οικονομική κρίση έχει συρρικνώσει τις παραγωγές στο χώρο του κινηματογράφου, αλλά και στις εφημερίδες αφού πλέον σπάνια πωλούνται DVD σε προσφορές.

Τα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν την ταχύτητα με την οποία επήλθε η πτώση του home entertainment στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα οποία την τελευταία τριετία έχασε το 50% του τζίρου της που το 2011 διαμορφώθηκε στα 6,68 εκατομμύρια ευρώ, και συνυπολογίζοντας τα χρέη από μεγάλους πελάτες η εταιρία κατέγραψε ζημιές 578 χιλ.

Το γεγονός ότι άλλη μια μεγάλη πολυεθνική αποχωρεί από την ελληνική αγορά προκαλεί ανησυχία στους επενδυτικούς κύκλους, καθώς τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομική ύφεση, και με τα ολοένα και αυξανόμενα σκληρά μέτρα από τα μνημόνια έχουν ως αποτέλεσμα την ανάγκη της οικονομίας από επενδύσεις 



πηγή  http://www.sofokleousin.gr/archives/107451.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια