10+1 ταινίες για να δεις στην καραντίνα

Έχεις καθαρίσει κάθε γωνιά του σπιτιού σου, έχεις μαγειρέψει (με επιτυχία ή και όχι) φαγητά που δεν είχες δοκιμάσει μέχρι τώρα, έχεις ανακαλύψει κρυφές σου ικανότητες. 
Αυτό, όμως, δεν είναι ένα άρθρο που θα σου πει πώς να γίνεις δημιουργικός στην καραντίνα. Είναι από τα άλλα άρθρα – αυτά που θα σε κάνουν να λιώσεις στον καναπέ σου.



Έκατσα και μάζεψα ταινίες που είδα (και ξαναείδα) το τελευταίο διάστημα και ξεχώρισα τις καλύτερες.
Έχοντας, λοιπόν, κάνει τη δουλειά για σένα, είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σου τη λίστα με 11 ταινίες – παλιές και καινούριες – που πρέπει να δεις.

1. Parasite (2019)
Σίγουρα έχεις ακουστά το Parasite. Όσκαρ καλύτερης ταινίας της χρονιάς για τον Μπονγκ Τζουν-χο – σκηνοθέτη της ταινίας –, και όχι άδικα! Πρόκειται για μια νοτιοκορεατική μαύρη κωμωδία - θρίλερ, που μας παρουσιάζει τη ζωή μιας οικογένειας μικροαπατεώνων που προσπαθούν να επιβιώσουν στην σκληρή πραγματικότητα της σύγχρονης Σεούλ.
TIP: Ιδανικά προσπέρασε το τρέιλερ και δες κατευθείαν την ταινία!



2. Sing Street (2016)
Πρόκειται για μια δραματική ταινία βρετανικής παραγωγής με φόντο την εποχή των '80s. Ένα 14χρονο αγόρι μεγαλώνει στο Δουβλίνο και φτιάχνει μία μουσική μπάντα με μοναδικό σκοπό να εντυπωσιάσει ένα κορίτσι. Την προσπάθειά του ενισχύει ο αδερφός του ο οποίος τον μυεί στα μουσικά ακούσματα της εποχής (The Cure, Duran Duran και πολλά άλλα).


3. Okja (2017)
Μια ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ, Μπονγκ Τζουν-χο (Parasite). Η νεαρή Mija είναι έτοιμη να διακινδυνεύσει τα πάντα προκειμένου να σώσει την αγαπημένη της Όκτζα από τα χέρια της αδίστακτης πολυεθνικής εταιρίας Mirando. Θα τη βρεις στο Netflix.


4. The Favourite (2019)
Μια ταινία του δικού μας Γιώργου Λάνθιμου, που έφτασε από βίντεοκλιπ του Ρουβά (βλέπε https://www.youtube.com/watch?v=CVCfaOaqCj4) μέχρι τα Όσκαρ. Η υπόθεση του έργου εξελίσσεται στις αρχές του 18ου αιώνα, με την Αγγλία να βρίσκεται σε πόλεμο με τη Γαλλία. Πιο συγκεκριμένα, στην περίοδο όπου η καταβεβλημένη και ασθενής Βασίλισσα Άννα (Όσκαρ Α’ γυναικείου) βρίσκεται στον αγγλικό θρόνο, αδυνατώντας να εκτελέσει τα καθήκοντά της με τον επιθυμητό τρόπο. Στην βασιλική Αυλή, λοιπόν, συναντούμε τη Σάρα Τσόρτσιλ, Δούκισσα του Μάρλμπορο, και παράλληλα προτεζέ, εμπιστευόμενη και κρυφή ερωμένη της Βασίλισσας.


5. Marriage Story (2019)
Το «Ιστορία Γάμου» είναι Αμερικανική-Βρετανική δραματική ταινία του 2019. Μια έντονη και συμπονετική ματιά σε έναν γάμο που διαλύεται και μια οικογένεια που προσπαθεί να μείνει μαζί.


6. Fractured (2019)
Θρίλερ μυστηρίου του Netflix που σε καθηλώνει στην οθόνη μέχρι το τελευταίο λεπτό. Kατά την διάρκεια της επιστροφής στο σπίτι, o Ray μαζί με την γυναίκα του Joanne και την κόρη του Peri, κάνουν μια στάση για ανεφοδιασμό. Η Peri θα τραυματιστεί σε ατύχημα, γεγονός που θα τους οδηγήσει στο πλησιέστερο νοσοκομείο που λειτουργεί με ένα προσωπικό που φαίνεται να έχει ύποπτες προθέσεις.


7. Rocketman (2019)
Η ταινία ακολουθεί το μεγαλειώδες ταξίδι της μεταμόρφωσης του Ρέτζιναλντ Ντουάιτ από ντροπαλό πιανίστα στον παγκόσμιο σταρ Έλτον Τζον. Πρόκειται για την ιστορία τού πώς ένα αγόρι από μια μικρή πόλη γίνεται μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μουσικής και της ποπ κουλτούρας γενικότερα.


8. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
Η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού – μία από τις αγαπημένες μου ταινίες έβερ – είναι αμερικανική αισθηματική κομεντί φαντασίας. Όταν η σχέση τους σταματά να πηγαίνει όσο καλά θα ήθελαν, ένα ζευγάρι υποβάλλεται σε ιατρική διαδικασία για να διαγράψουν ο ένας τον άλλον από τις αναμνήσεις τους. Άλλη μία ταινία, που σου προτείνω να μη δεις το τρέιλερ.


9. Clueless (1995)
Το ειρωνικό πορτρέτο ενός 16χρονου πλουσιοκόριτσου του Μπέβερλι Χιλς, που θέλει να είναι το πιο δημοφιλές πρόσωπο του περιβάλλοντός της. Μία ταινία σταθμός της ποπ κουλτούρας για όλα τα 80s και 90s kids.


10. Stuck in Love. (2012)
Τρία χρόνια μετά το διαζύγιό τους, ο βετεράνος συγγραφέας Μπιλ Μπόργκενς (ο υποψήφιος για Όσκαρ, Γκρεγκ Κινίαρ) εξακολουθεί να έχει εμμονή και να κατασκοπεύει την πρώην σύζυγο του, Έρικα (η βραβευμένη με Όσκαρ, Τζένιφερ Κόνελι), η οποία τον παράτησε για έναν άλλο άνδρα.


11. El autor/ Το Κίνητρο (2017)
Last, but not least, η ισπανική κωμωδία/ δράμα «Το Κίνητρο». Ένας άνθρωπος με στόχο να γίνει συγγραφέας αρχίζει να προκαλεί συγκρούσεις γύρω του για να γράψει γι 'αυτό.

Φτιάξε ποπ-κόρν και καλή απόλαυση!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια