H Apple φέρεται να μηνύει το Πολωνικό online μανάβικο Α.pl

Μετά τις πολυάριθμες δικαστικές διαμάχες ανά τον κόσμο με κολοσσούς και εταιρίες από των χώρο της τεχνολογίας, όπως η Samsung, η Apple φαίνεται να αποφάσισε πως πρέπει να προστατεύσει τα πνευματικά της δικαιώματα και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Έτσι λοιπόν σύμφωνα με Πολωνικό site η Apple απαίτησε από το Πολωνικό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας στις 29 Αυγούστου, να ακυρώσει το trademark που ανήκει στην εταιρία A.PL Internet SA και πρόκειται ουσιαστικά για ένα online μανάβικο με την ονομασία a.pl το οποίο δραστηριοποιείται στην Πολωνία. Έτσι ο συνδυασμός της κατάληξης για τα Πολωνικά domains .pl, με το πρώτο γράμμα της Πολωνικής αλφαβήτου a, θεωρούνται ικανά από τον Αμερικανικό κολοσσό για να βλάψουν τα συμφέροντά του. Προφανώς η Αpple θεωρεί πως το εν λόγω διαδικτυακό μανάβικο αντιγράφει την ηχητική του ονόματός της. Επίσης είναι πιθανό η Apple να μηνύει την a.pl και για το λογότυπό της ιστοσελίδας fresh24.pl το οποίο επίσης ανήκει στην Πολωνική εταιρία. Έτσι, όπως και στις περισσότερες αντίστοιχες περιπτώσεις, η Apple κατηγορεί τη a.pl πως εκμεταλλεύεται την δυναμική και την φήμη της και πως υπάρχει πιθανότητα σύγχυσης στο καταναλωτικό κοινό.

Από την μεριά της η a.pl προφανώς προσπαθεί να υπερασπιστεί του λογότυπού και της επωνυμίας της και δηλώνει πως οι δυο εταιρίες δραστηριοποιούνται σε εντελώς διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους και οπότε δεν υπάρχει περίπτωση σύγχυσης των καταναλωτών.

Εάν δεν βρεθεί κάποια εξωδικαστική λύση τότε είτε θα απορριφθεί το αίτημα της Αpple είτε το online μανάβικο θα χάσει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την επωνυμία του. Σίγουρα όμως η όποια απόφαση θα αργήσει να βγει και πιθανώς εμείς θα συνεχίσουμε παρακολουθούμε την Apple να πρωταγωνιστεί και σε μελλοντικές δικαστικές διαμάχες με διάφορες εταιρίες ανά την υφήλιο.



πηγη http://www.insomnia.gr,adslgr.com
Σε λίγο η apple θα κάνει μήνυση και στο μέλος των The Black Eyed Peas. apl.de.ap

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια